Синдикат Гвоздени Пук је правно лице, независно од послодавца, на његовом челу је Председник СГП Љубиша Милошевић.

Синдикат Гвоздени Пук је од 01. јануара 2023. године, одлуком Скупштине синдиката, постао део највећег синдикалног савеза у Републици Србији – Савеза Самосталних Синдиката Србије, који броји преко 300.000 чланова

Синдикат Гвоздени Пук је независна, самостална, добровољна, интересна и нестраначка организација запослених у Министарству одбаране и Војсци Србије, утемељена на начелима демократског заступања и уважавања воље својих чланова.

Синдикат Гвоздени Пук се за остваривање интереса чланова бори свим средствима која нису забрањена Уставом и законима.

Представља чланство, заступа ставове чланства, преговара у име чланства и штити интересе чланова.

Сарађује са другим синдикалним организацијама, истих или сродних интереса, како у земљи тако и у иностранству, те се у такве организације може удружити у складу са начелима синдикалне солидарности.

Синдикат Гвоздени Пук основан је 15.04.2018.године, из потребе да својим члановима омогућимо боља лична права, бољи стандард и боље опште услове живота и рада. Наш примарни циљ и водиља оснивања је да, уз константне и конструктивне преговоре са релевантним чиниоцима у МО и ВС, у складу са Законом, омогућимо што боље услове живота и рада припадника МО и ВС. Желимо да овај синдикат донесе заиста реална побољшања њеним припадницима.

Председник СГП,

Љубиша Милошевић