You are currently viewing ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА СИНДИКАТА НА СИНДИКАЛНИМ ИГРАМА МАКЕДОНСКОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА

Током викенда су на Охриду спроведене 21.синдикалне игре Македонског Полицијског Синдиката. Део нашег руководства је био у гостима. Поред нас, у гостима је било представника из још двадесетак европских земаља.

Наша делегација на челу са председником синдиката је искористила прилику и разменила искуства са многим делегацијама из Европе. У свакој од тих земаља су различити услови рада у војсци и полицији. Наши представници се труде да из свега извуку оно што је примењиво код нас и да убудуће затраже сличне услове од послодавца и за наше запослене.

Током свечаног пријема председник нашег синдиката је имао прилику да се обрати присутнима и одржи један говор у коме је захвалио на гостопримству и похвалио Македонски полицијски синдикат и Министра унутрашњих послова Македоније који су за пример свима у региону, како добра и отворена комуникација синдиката и послодаваца доноси резултате на обе стране. Након тога је председник синдиката присуствовао свечаном ручку са Министром унутрашњих послова Македоније где је сазнао да су у Македонији изједначени Закони о војсци и полицији и да имају исте услове рада и пензионисања.

Међународна синдикална сарадња је од великог значаја за наш млад синдикат, који из свега граби само корисно за запослене у МО и ВС и зато све брже напредује у сваком смислу.

Током овог гостовања наши представници су искористили време и направили сарадничке уговоре за своје чланове, који ће моћи убудуће да уживају у лепотама Охридског језера под најповољнијим условима.