You are currently viewing ВОЈНИ СИНДИКАТ „ГВОЗДЕНИ ПУК“ ОШТРО ОСУЂУЈЕ СВАКИ НАПАД НА СНАГЕ БЕЗБЕДНОСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Војни синдикат „Гвоздени пук“ , као једини војни синдикат који није дозволио да га зграбе шапе неке политичке структуре, оштро осуђује сваки напад на снаге безбедности у Републици Србији.

Колеге полицајци, који су у претходна два дана изложени линчу, су наши грађани који савесно и одговорно обављају свој посао. Ти људи полицијским послом зарађују хлеба за своје породице, међу њима имате и ваше браће, очева, стричева… Не сме ни један грађанин ударити на било ког припадника снага безбедности своје земље и очекивати да га неко за то тапше по рамену. Ти људи су  професионалци, они не могу да бирају у свом народу ко ће бити њихов у датом тренутку, њихов посао је да успоставе ред и да се сваки грађанин осећа безбедно. Молимо све грађане који воле своју земљу да ни једног тренутка више не упере прст на неког припадника снага безбедности. Уколико се нађу у ситуацији да неко то ради, нека се удаље са те локације како не би били у истом кошу са таквим људима.

Лако је критиковати када полицајац примени силу али пре тога се ставите на његово место и замислите да сатима трпите тортуру, увреде и понижења а да не смете да реагујете на то и све само зато што савесно и одговорно радите свој посао. Лако је позивати на отказ послушности јер нисте у улози тих људи, они своје породице морају да издржавају и после ваших протеста. Протеста је било и биће их а снаге безбедности постоје да сачувају ред и мир у земљи.

Пред изборе смо се обратили политичарима и замолили их да не злоупотребљавају Војску Србије у те сврхе. Ових дана се та ситуација понавља. Поново појединци и којекакви политичари у спрези са разним медијима, покушавају да уплету војску у своје смицалице.

Војска Србије је озбиљна институција коју чине професионалци и њима није могуће манипулисати као већином осталог становништва. Припадници Војске Србије одлично познају своје дужности, поштују свој народ и своју државу и као такви ће увек бити гарант безбедности Републике Србије. Војска Србије припада народу а тај народ чини сваки становник ове земље и зато вас молимо да не увлачите војску у разне смицалице и прозивке . За српског војника је небитно ко припада којој странци, којој вери или било чему другоме, безбедност је загарантована сваком грађанину Републике Србије.

У претходних неколико месеци припадници Војске Србије су били ангажовани месецима на базама и у обавезама око ове пошасти од вируса, одсутни од својих породица како би били на услузи свом народу. Поштујте то, немојте веровати свакаквим глупостима и дезинформацијама које данас можете чути  по друштвеним мрежама и којекаквим медијима!

Војни синдикат „Гвоздени пук“ је формиран како би се борио за бољи животни, радни и материјални положај заполсених у  МО и ВС и зато од нас нећете чути никада подршку било којој политичкој групацији. Ми пружамо подршку миру, безбедности и сигурном животу сваког грађанина ове земље. Зато вас молимо да не наседате на разне дезинформације и да добро размислите пре него што се упустите у било коју активност која угрожава нечију безбедност јер су последице дугорочне.

Протест је легитиман чин сваког грађанина да искаже незадовољство а насиље је зло које нас је увек уназађивало и доносило само жртве и патњу. Сваки вид насиља усмерен према било ком грађанину мора бити кажњен а нарочито за напад на снаге безбедности.

Ваш, војни синдикат „Гвоздени пук“.