ЧЕСТИТАМО КОМАНДАНТИМА ЈЕДИНИЦА И ПРИПАДНИЦИМА, АКТИВНИМ И БИВШИМ, НА ПРЕУЗИМАЊУ ВОЈНИХ ЗАСТАВА ПОВОДОМ ФОРМИРАЊА 72. БРИГАДЕ ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ И 63. ПАДОБРАНСКЕ БРИГАДЕ

You are currently viewing ЧЕСТИТАМО КОМАНДАНТИМА ЈЕДИНИЦА И ПРИПАДНИЦИМА, АКТИВНИМ И БИВШИМ, НА ПРЕУЗИМАЊУ ВОЈНИХ ЗАСТАВА ПОВОДОМ ФОРМИРАЊА 72. БРИГАДЕ ЗА СПЕЦИЈАЛНЕ ОПЕРАЦИЈЕ И 63. ПАДОБРАНСКЕ БРИГАДЕ

У Спомен-комплексу “Други српски устанак” у Такову одржана је данас свечаност уручења војних застава поводом формирања 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Председник Србије Александар Вучић је приликом уручења застава командантима бригада рекао да је поносан на чињеницу после двадест година може да врати заставе најелитнијим јединицама армије и поручио да оне никада не смеју да падне непријатељу у руке.

Он је истакао да не постоји боље место за уручивање оваквих застава од Такова, где је подигнут Други српски устанак.

“Ми данас не позивамо никога у рат, али уручивањем ових застава јасно поручујемо свима да ћемо чувати мир и стабилност и да ћемо бити несаломив орах за свакога ко покуша да га поломи”, рекао је председник.

Председник је заставе уручио команданту 72. бригаде за специјалне операције бригадном генералу Мирославу Талијану и команданту 63. падобранске бригаде пуковнику Ненаду Зонићу.

Свечаност су обележили дефиле активних припадника ове две јединице и њених ветерана, налети ваздухоплова Војске Србије, падобрански скокови, као и приказ наоружања и војне опреме.

На крају свечаности начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је председнику Србије и врховном команданту Војске Србије официрску сабљу.

Одлука о организацијским променама у Специјалној бригади и поновном формирању 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције донета је крајем децембра прошле године, а претходно им је ранг укинут 2006. године.

ВАШ – ВОЈНИ СИНДИКАТ „ГВОЗДЕНИ ПУК“
КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ