ПЕНЗИОНИСАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА

You are currently viewing ПЕНЗИОНИСАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА

Претходних дана се наш синдикат обратио Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са захтевом за изменама закона о ПИО како би се ПРВ омогућио одлазак у пензију.
Данас нам је стигао одговор од горе наведеног министарства у коме су нам образложили услове , који су у складу са законом о ВС и законом о ПИО а под којима ПРВ могу отићи у пензију под повољнијим условима.
У 2019.години професионални војник може отићи у пензију уколико пуни 55 година живота, 23 године и 6 месеци пензионог осигурања и најмање 13 година и 6 месеци ефективно проведених на радним местима са бенефицираним стажом.
У 2020.години професионални војник може отићи у пензију уколико пуни 55 година живота, 24 године пензионог осигурања и најмање 14 година ефективно проведених на радним местима са бенефицираним стажом.
У 2021.години професионални војник може отићи у пензију уколико пуни 55 година живота, 24 године и 6 месеци пензионог осигурања и најмање 14 година и 6 месеци ефективно проведених на радним местима са бенефицираним стажом.

( Члан 42. Закона о ВС каже да се уговор продужава до 53.године, односно до пензије по одлуци министра одбране, ова одлука министра је и претходних година примењивана и уговори су свима на основу ње продужавани дуже , ми ћемо се потрудити да се она и убудуће спроводи јер нема другог начина да ПРВ тренутно стекне пензију)

Синдикат који мисли на сваког припадника МО и ВС.

Постаните члан и подржите нас у синдикалној борби за добро свих припадника Војске.

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ