САЧУВАЈМО ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ

You are currently viewing САЧУВАЈМО ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ

Синдикат Гвоздени Пук је данас послао дописе Министру одбране РС, Начелнику ГШ ВС и појединим комансдантима у ВС са захтевом да се професионалним војницима убудуће уговори продужавају искључиво на 3 године, колики је законски максимум.
Наиме дешава се да поједини команданти професионалним војницима продужавају уговоре на по 6 месеци или годину дана. Ради се о војницима који већ дуги низ година раде одговорно свој посао и овакви поступци су бесмислени. Разумно је да први уговор буде краћи како би се утврдио квалитет и поузданост кадра али све након то га је на штету свих. Штета по те професионалне војнике је вишеструка, најпре се лоше одражава на њихово психичко стање, затим не могу код банака да се кредитирају дуже од периода трајања уговора, велики је трошак и за МО и ВС јер се тим људима плаћају трошкови одласка на систематске прегледе, троше се додатни ресурси нарочито око самих систематских прегледа а корист од тога не постоји ни за једну страну. Све ово горе наведено узиче на професионалне војнике да много лакше напусте Војску Србије и пређу код приватника. Сматрамо да овакаву неодговорност не можемо дозволити , нарочито сада кад се отворило западно тржиште и могућности за запошљавање. Сматрамо као одговоран синдикат да је веома битно на овај начин заштитити права професионалних војника, поред веће плате и других принадлежности које им треба дати као и старешинама а за шта ће се наш синдикат и убудуће залагати.

(Поделите на својим страницама да колеге знају да постоји синдикат који заступа њихова права и који без оклевања износи сваки њихов проблем пред послодавца и налази начине да исте решава у корист запослених .)

Синдикст својих чланова – Синдикат Гвоздени Пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ