СИНДИКАТ СВОЈИХ ЧЛАНОВА

You are currently viewing СИНДИКАТ СВОЈИХ ЧЛАНОВА

Претходних дана смо доказали да смо озбиљан синдикат вредан поштовања. Код нас “рекла-казала” не постоји. Свака информација коју дамо запосленима МО и ВС је коначна и тачна, у шта се можете уверити током наших годину и пар месеци постојања. Тачне информације које добијемо од послодавца , без икаквих обмана, су заслуга нашег озбиљног рада и циља од кога не одступамо а то је борба за бољи животни, радни и материјални положај запослених у МО и ВС.
Не нападамо послодавца већ преговарамо уз потпуне и тачне аргументе што доводи до коначних резултата и бољег положаја запослених у МО и ВС. Не мешамо се у политику, не интересује нас ко је на власти а ко у опозицији, само знамо да ћемо једино здравом комуникацијом са онима који су у датом тренутку одговорни за нас успети да побољшамо положај запослених у МО и ВС.
Не нападамо нити говоримо лоше о колегама из других синдиката јер умемо да се истакнемо својим радом а не опструкцијама других.
Колико је овај синдикат допринео бољитку можете најједноставније сагледати позитивним променама које су се одиграле по многим питањима за запослене у МО и ВС у последњих годину дана,колико и постоји наш синдикат. Узмите у обзир да многи синдикати постоје од 2012.године у војсци.
Разне обмане су у претходном периоду пласиране запосленима од стране колега из појединих синдиката по питању нашег синдиката. На то је насео мали број запослених јер је популација у војсци претежно натпросечно интелигентна и обмане не трају дуго. Чланови се стичу и задржавају само преданим радом искључиво у њихову корист. Ми смо доказали да смемо и умемо да заштитимо права запослених и да од својих часних циљева не одступамо.
Многи запослени мисле да су робови синдиката јер су искористили правну или другу врсту помоћи или једноставно немају синдикалног представника код кога би се исчланили из неког синдиката.
Током чланства, сваки члан има право да користи све што му је статутом загарантовано па и правну помоћ, након изласка из неког синдиката, нико нема права да му наплати трошкове које су до тада имали правни тимови а нарочито што се тужбе за новчана потраживања раде уз уговоре са адвокатима , којима се након добитка даје адвокату договорени проценат а он за узврат преузима трошкове процеса на себе,на тај начин је адвокат унапред исплаћен и ви немате никакву обавезу према њему а тако ни према синдикату.
Чланство у синдикату је добровољно и нико не може условити чланове колико ће још бити у синдикату.
Уколико мислите да је наш синдикат ваша прича, немојте нам пружати само моралну подршку, учланите се и активно нас подржите у заједничком циљу . Уколико немамо групу код вас,јавите се и формираћемо је заједнички. Имамо потписан технички споразум са Министром одбране тако да људи који формирају синдикалне групе имају одређена права по питању плаћеног одсуства и техничких услова у својој радној средини. Нека се и ваша реч чује где треба. Учествујте и ви активно у кројењу своје судбине.

Контакт: 066330851
Војни синдикат “Гвоздени пук”

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ