СИНДИКАТ СВОЈИХ ЧЛАНОВА

You are currently viewing СИНДИКАТ СВОЈИХ ЧЛАНОВА

Синдикат Гвоздени Пук је формиран са циљем да се снага синдиката искористи на један коректан и искрен начин како би се запосленима у МО и ВС обезбедио бољи радни, материјални и животни положај.

            Наш синдикат је формирала група подофицира, професионалних војника, цивилних лица и нижих официра из Прокупља. Данас наш синдикат броји пар стотина чланова и делује у десетак војних објеката широм Србије.

            Синдикат смо формирали за добро свих запослених у МО и ВС без било каквих личних интереса. Овај синдикат није подржан од стране било које политичке организације и увек ће се држати на дистанци од политике. Не видимо остале синдикате као непријатеље или супарнике јер све што радимо, радимо за опште добро а на запосленима у МО и ВС је да препознају искреност и да се определе за синдикат који их на најбољи начин заступа.

            Да у овом синдикату новац није сврха организовања доказује и наш однос према њему и нашим члановима. Претходних неколико месеци због великог обима посла у Рачуноводственом центру МО је долазило до пропуста око реализације приступница и наплате чланарина за чланове, тако је наш синдикат у том периоду ускраћен за више од 100000 динара. Ми нисмо хтели ни једног тренутка да начинимо штету члановима и нисмо дозволили ретроактивну наплату чланарина. За тај период смо уредно чланове осигурали, поделили им новогодишње пакетиће за децу,  календаре, хемијске, упаљаче, поклоне чланицама за 8.март… Чланови Управног Одбора са председником су , у складу са могућностима, позајмили синдикату бескаматно новац да се превазиђе тај период и прогурали кризу а да при том ни један члан није осетио по свом џепу. Сада нам се редовно уплаћују чланарине и синдикат нормално функционише.

            Живимо у неком чудном времену у коме људи за част не маре много а лажи и обмане су свуда око нас. Ценимо да су људи који раде у МО и ВС високо интелигентни и да умеју да препознају праве и искрене вредности око себе.

            Можете бити сигурни да наш синдикат ни једног тренутка неће одступити од почетне путање и да часно име , које носи, никада неће укаљати.

Синдикат Гвоздени Пук је синдикат својих чланова!

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ