ПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА И ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ У МО и ВС ПРЕ СВЕГА

You are currently viewing ПОШТОВАЊЕ ЗАКОНА И ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ У МО и ВС ПРЕ СВЕГА

Синдикат Гвоздени Пук је у последњих неколико дана добио више позива од стране запослених у МО и ВС са захтевима да заштити њихова права по питању стамбеног збрињавања и поштовања Правилника о стамбеном збрињавању припадника МО и ВС.

            Наиме јавио се изненадни проблем са станарима хотела Бристол у Београду за које су запослени у МО и ВС сазанали да ће приоритетно, мимо правилника о стамбеном збрињавању припадника МО и ВС и листе  чекања,  добити станове који су намењени лицима која су годинама на листи чекања.

            Неприхватљиво је да 11 станара који годинама живе у хотелу Бристол имају приоритете у односу на хиљаде припадника МО и ВС , који годинама чекају на листама да реше своје стамбено питање.

            Синдикат Гвоздени Пук се бори да свима помогне  али не на рачун и штету осталих припадника који никада нису имали привилегију да живе у хотелу по минималним трошковима већ су као подстанари плаћали закупе станодавцима и чекају да дођу на ред и реше стамбено питање.

            Ако се да предност у решавању стамбеног питања станарима хотела Бристол, поступа се супротно Правилнику о стамбеном збрињавању и угрожавају се права других припадника а самим тим се чини и кривично дело.

            Како је могуће да се додели још један стан онима који су већ добили један из стамбеног фонда док хиљаде припадника живе и даље као подстанари.

            Не постоји ни један правни основ за предност у добијању стана по основу становања у хотелу Бристол. Становање у том хотелу није критеријум предвиђен правилником. Не могу се дискриминацијом решавати проблеми.

            Синдикат Гвоздени Пук ће у случају непоштовања Правилника о стамбеном збрињавању припадника МО и ВС и непоштовања  давно формиране  листе чекања пружити бесплатну правну заштиту пред надлежним органима припадницима МО и ВС који су на реду да реше стамбено питање пре станара хотела Бристол.

            Нереално је на овај начин решавати проблеме и дискриминисати припаднике МО и ВС јер би убудуће при сваком оваквом проблему листа чекања и Правилник били занемаривани и систем који функционише годинама би изгубио смисао. Наш синдикат неће прихватити никакво одступање од Правилника и закона који се примењују по овим питањима за запослене у МО и ВС.

            Не желимо да овим захтевом угрозимо егзистенцију станара хотела Бристол већ да заштитимо интересе запослених у МО и ВС и иницирамо поштовање закона који се односе на ову област.

(ИЗВОД ИЗ ЗАХТЕВА МИНИСТРУ ОДБРАНЕ РС ЗА ПОШТОВАЊЕ ПРАВИЛНИКА ЗА СТАМБЕНО ЗБРИЊАВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС, КОЈИ СМО МУ ПРОСЛЕДИЛИ ПРЕ ПАР ДАНА)