ОДРЖАНА ЈЕ 6. РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ШЕСТЕ ГОДИШЊИЦЕ ОД ОСНИВАЊА НАШЕГ СИНДИКАТА

You are currently viewing ОДРЖАНА ЈЕ 6. РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ШЕСТЕ ГОДИШЊИЦЕ ОД ОСНИВАЊА НАШЕГ СИНДИКАТА

Јуче је у Врњачкој Бањи одржана редовна годишња Скупштина нашег синдиката, шеста по реду. Скупштини је присуствовало више од педесет делегата и чланови Управног одбора.

Резимирали смо резултате рада у претходном периоду и установили да се чланство и даље увећава и поред мањег броја исчлањења у последњих пар месеци. Разлози исчлањења те неколицине људи су били значајније повећање плата нарочито у оквиру “Пројекта 5000”, потписивање краткорочног уговора МО и ВС са Телекомом где су се појединци понадали јефтинијим пакетима иако им је синдикат годинама једини омогућавао повољне пакете са оператерима и страх да ће имати некакве последице због чланства у синдикату. То што неко због пар стотина динара напушта своје колеге у искреној борби за бољи животни, радни и материјални стандард нећемо образлагати, нека им буде на части.

Што се тиче страха од чланства у синдикату, установили смо да за тим нема разлога јер ни један члан Синдиката Гвоздени пук није имао последица због тога, напротив чланови нашег синдиката уредно напредују, одлазе у Мисије, усавршавају се и унапређују, без проблема раде чак и у Генералштабу и Министарству одбране . Чланови нашег синдиката су свуда цењени и уважавани и чланство код нас вам може бити само “ветар у леђа” у даљој каријери јер смо на свим нивоима командовања и власти остварили добру комуникацију и заједнички идемо путем напретка и јачања како наше војске тако и наше Србије.

Показали смо велико јединство и другарство у оквиру Скупштине што је главни носилац добре атмосфере, резултата и напредовања синдиката а самим тим и бољитка за запослене у МО и ВС. Крајњи циљ нашег рада јесте постизање репрезентативности и потписивање колективног уговора са послодавцем, чиме би решили многе проблеме запослених. Наредних дана ћемо вам представљати по сегментима колективни уговор како би видели значај подршке коју нам пружате и његовог потписивања. Верујемо да је свима јасно да смо једини репрезентативни синдикат у МО и ВС и да једино подршком нашем синдикату можемо стићи до циља. Повлачење и кукавичлук нису опција, ми смо војници, неопходно је стрпљење и поверење и једино тако можемо стићи до циља. За пар стотина динара чланарине неће нико пропасти а нарочито уз многобројне бенефите у нашем синдикату.

Једна од тачака дневног реда је била и образлагање и усвајање завршног рачуна за 2023.годину, који је једногласно усвојен уз темељно образлагање свих трошкова и утрошака новца у прошлој години.

Договорили смо наставак преговора и решавање проблема запослених након формирања нове Владе. Поред преговарања најзначајније активности у наредном периоду су нам чешћи састанци са члановима, чешће презентације синдиката, слава синдиката 5.маја, Рекреативни одмор 25.-28.маја у Охриду и синдикалне игре 22.-25. августа у Врњачкој Бањи.

Додељене су захвалнице свим делегатима на овој Скупштини јер су међу храбрим припадницима Српске војске показали да су најхрабрији и да се не боје да стану у заштиту интереса својих колега, чак и оних који се боје чланства у синдикату. Појединим делегатима су додељене посебне плакете у знак захвалности за нарочито залагање у раду, развоју и промоцији Синдиката Гвоздени пук и војничког позива.

Након одржане Скупштине обележена је шеста годишњица нашег синдиката на којој су присуствовали представници Команде КоВ, представници Града Прокупља, генерални секретар Савеза Самосталних Синдиката Србије, многих сарадничких фирми , братски синдикати из Србије Независни Синдикат Полиције и Синдикат Полицијске Бригаде Београд , братски синдикати из Македоније Македонски Полицијски Синдикат и Независни Синдикат Одбране Македоније. Током овог скупа је потписана и повеља о сарадњи са делегацијом Словеније и започето још једно пријатељство и сарадња.

Још једном слога, другарство и јединство који красе наш синдикат уз апсолутно међусобно поверење и уважавање су кључ безусловног успеха у постизању коначног циља, репрезентативности и потписивања првог колективног уговора за запослене у МО и ВС. Размислите још једном имате ли ваљаног разлога да не будете члан нашег синдиката, да се држите по страни и не помогнете нам да што пре достигнемо заједнички циљ.

Живела војска Србије!

Живела Србија! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ