ЈУЧЕ ЈЕ ОДРЖАН РЕДОВАН ГОДИШЊИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК

You are currently viewing ЈУЧЕ ЈЕ ОДРЖАН РЕДОВАН ГОДИШЊИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК

Јуче је одржан редован годишњи састанак УО. На састанку су сумирани резултати рада синдиката у претходном периоду. Извршена је анализа синдикалних група у смислу учешћа у самом раду синдиката, промоцији синдиката, повећању броја чланова и осталом. Такође је извршена и анализа рада руководстава по групама као и појединачних залагања у самим групама. Донет је закључак да се већина појединаца у групама нарочито истиче својим ангажовањем док опет има и мали број оних који су само формално на тим функцијама и никако не заступају синдикат и нису на услузи члановима. Овакве ситуације ћемо решити на предстојећој Скупштини како би све групе једнако напредовале а чланови свуда имали руководства која ће им увек бити доступна.

У складу са тренутном ситуацијом у војсци и проблемима који нас окружују договорени су планови за ову годину, које ћемо спроводити предано као и до сада. Закључено је да су нам кључне ствари у овој години решавање статуса професионалних војника, односно стални радни однос, повећање дневница, утс-а, накнаде за превоз али и корекција коефицијената осталим припадницима војске, мимо пројекта “5000” како би се задовољство запослених подигло на највиши ниво и привукле нове снаге.

Договорени су планови реализације предстојећих активности синдиката, Годишње Скупштине, Славе синдиката, Рекреативног одмора на Охриду и Синдикалних игара у Врњачкој Бањи.

У наредном периоду поред кључних питања у синдикалној борби циљ нам је заштита интереса синдиката у сваком смислу и постизање репрезентативности и колективног уговора као крајњег циља.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ