ВИШЕ НЕЋЕМО ЋУТАТИ, ДОСТА ЈЕ!

You are currently viewing ВИШЕ НЕЋЕМО ЋУТАТИ, ДОСТА ЈЕ!

Доста је било, више нећемо ћутати и трпети лицемерје. Такозвани војни синдикат Србије, који осим речи војни у себи нема ничег војног нити их занима војска, годинама исмева државу, Министарство одбране, Генералштаб , многе појединце у земљи а нарочито у војсци и на крају наш синдикат али и саму војску.

Та групица људи , на челу тог такозваног војног синдиката злоупотребила је и нарушила синдикализам у тој мери да се људима у војсци диже коса на глави кад се помене синдикат. Најпре су при оснивању нашег синдиката претили председнику и члановима управног одбора некаквим тужбама и пријавама затим су широм војске кренули са пропагандом против војног синдиката Гвоздени пук, како га је министар оформио, како смо ту да њих расформирамо, како нас плаћају за то и то им је једно време пролазило јер су им људи веровали. Председника нашег синдиката су називали издајником јер није желео да учествује у тој прљавој игри и са колегама је оформио часну причу , Гвоздени пук са централом у Прокупљу. Та групица људи је отишла дотле да су чланови њиховог Управног одбора регистровали плагијат нашег синдиката искористивши штурост Правилника о упису синдиката у регистар. Два члана њиховог Управног одбора из Лесковца се представљају као председник и генерални секретар тог плагијата и шаљу нам опомене и претње тужбама ако не променимо назив, ако им не предамо мејлове и сајт синдиката. Јавно су по својим објавама и коментарима годинама називали наш синдикат комби синдикатом јер смо се тек оформили и имали најпре само пар десетина чланова. Данас је овај синдикат постигао бројност око три хиљаде чланова и ускоро ће достићи оно што они нису никада, репрезентативност и потписивање првог колективног уговора за запослене у МО и ВС.

Претходних дана док смо ћутали током њихових напада на државу, министарство одбране и многе појединце нису се суздржали да нас не прозову многим увредљивим представкама. Понашају се као да нико други не сме да се бави синдикализмом у војсци, одмах су им сви непријатељи. Позивају се на међународне синдикалне организације а ми се питамо да ли те организације знају шта они раде колегама из других синдиката и како се они боре против других синдиката.

Док смо са колегама у борбеним групама на административној линији под пуном борбеном готовошћу они у јавности извештавају непријатеља да српска војска није оперативна и способна да одговори задацима. На њихову жалост и жалост свих србомрзаца , српска војска је итекако способна, опремљена и обучена да одговори свима па ако затреба и њиховим туторима, који их примају по амбасадама и помажу свих ових година.

А ви чланови тог синдиката, часни припадници Војске Србије, запитајте се ко вас то обмањује, кога финансирате и шта сте добили у тој игри. Безбедност Србије нам је на првом месту а војни синдикат Гвоздени пук је једини војни синдикат, који искрено заступа ваше интересе и који једини може да достигне колективни уговор у ваше име.

Ми се никада нисмо жалили јер нам не приличи и никада нећемо али више нећемо ћутати овом лицемерју и циркусу који та групица људи спроводи над нашом војском.

Из свега горе наведеног, након одржаног састанка вечерас, руководство нашег синдиката је донело одлуку да се супротстави овоме па нека сада пуштају тужбе и клевете до миле воље.

Дајемо следеће саопштење за јавност:

Ми, руководство и чланови независног, самосталног и неполитичког синдиката „Гвоздени пук”, чији примарни циљ и водиља од оснивања је да, уз константне и конструктивне преговоре са послодавцем, омогућимо што боље услове живота и рада наших колега, припадника МО и ВС, не можемо више да ћутимо на многобројне лажи које су у последњем периоду изнете од стране Новице Антића на рачун МО и ВС, као и на појединце на важним и високим положајима у систему одбране.

Како наводе медији и како говоре чланови синдиката, досадашње активности ВСС се, због поступања Антића, огледају у ненаменском и незаконитом трошењу новца чланова синдиката и у многобројним малверзацијама, што за последицу има масовно напуштање незадовољног чланства. Лако је закључити да је примарни циљ Антића да што више обезвредити синдикалну борбу, управо синдиката на чијем је, како каже, „челу”, а не унапређење и заштита економских, социјалних, радноправних и других интереса својих чланова.

Јавним наступима у појединим „независним” медијима Антић је изнео лажи на рачун руководства МО и ВС, како би оправдао своје поступке и очигледно прикрио малверзације о којима нас свакодневно обавештавају како бивши, тако и садашњи чланови тог синдиката који заправо трпе највећу штету, а синдикат им се урушава.

Да те лажи немају границу указује нам и његово обраћање Председнику Републике Србије и врховном команданту, за заштиту права на синдикално удруживање и организовање запослених у ВС. Наиме, у том допису Антић наводи поново неистине да је ВСС једини репрезентативни синдикат и да тај синдикат броји преко 7000 чланова, што је ноторна лаж! Истина је да све више чланства тренутно напушта ВСС, незадовољан досадашњим поступањем Антића, те да то бројно стање не прелази више од 3000 чланова.

Зато позивамо све незадовољне чланове ВСС, искрене и праве патриоте, да добровољно пређу у редове Војног синдиката „Гвоздени пук” са централом у Прокупљу, синдиката који баштини традицију славног Другог пешадијског пука „Књаз Михајло”, познатог под називом Гвоздени пук из ослободилачких ратова 1912-1918.

Добродошли сте да заједничким снагама постигнемо репрезентативност и колективни уговор. Немојте више трпети обмане и исмевање свих нас за које им још и плаћате.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ