ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ СА НАШИМ ПРЕДСТАВНИЦИМА У КАБИНЕТУ МИНИСТРА ОДБРАНЕ

You are currently viewing ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ СА НАШИМ ПРЕДСТАВНИЦИМА У КАБИНЕТУ МИНИСТРА ОДБРАНЕ

Данас је одржан свеобухватан састанак представника Министарства одбране и наших представника у кабинету Министра одбране. Састанку су присуствовали Шеф кабинета Министра одбране у Влади Жарко Мићин, војни шеф кабинета Министра одбране генерал Горан Момчиловић, Помоћник Министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић и Секретар Министарства одбране Небојша Николић са сарадницима а испред синдиката председник синдиката Љубиша Милошевић и члан УО, уједно заменик Иван Ђелић.
На састанку смо се дотакли многих тема. Због поплава и непогода у току године, за које је Влада морала да усмери значајна средства , како кажу, неће бити пре Нове године повећања плата, дневница и УТС-а.
На јануарску плату се очекује повећање око 10% за оне који нису обухваћени претходним правилником о платама. У току наредне године се поново уводе субвенције за стамбено збрињавање.
Пензионисани припадници војске, који нису раније решили стамбено питање од наредне године ће моћи да добију једнократни подстицај у износу од 30.000 евра за решавање стамбеног питања.
Договорено је да након формирања Владе кренемо у процедуру измена и допуна Закона о ВС како би омогућили стални радни однос за професионалне војнике. Предлог нашег синдиката је да се након измена Закона о ВС позову млађи професионални војници који су радили дуже од два уговора у ВС да обнове каријеру у војсци у сталном радном односу.
Остало је још много нерешених питања, која је синдикат покретао у претходном периоду. Надамо се да ће их све више бити решено у наредном . Војни синдикат Гвоздени пук остаје једини војни синдикат који се бори искључиво за права запослених, који игнорише политику и преко кога се једино може чути ваш глас и проблеми који вас муче.
На састанку су представници из Људских ресурса изнели чињеницу да је бројно стање чланова нашег синдиката тренутно 2760 што значи да нам још мало остаје до репрезентативности код послодавца. Постизањем репрезентативности код послодавца би имали шансу да потпишемо први колективни уговор за запослене у МО и ВС и на тај начин би по убрзаној процедури решили многе неправилности и проблеме запослених.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ