ТРАЖИМО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ЗА ВОЈНО ЗДРАВСТВО

You are currently viewing ТРАЖИМО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ЗА ВОЈНО ЗДРАВСТВО

Данас се наш синдикат још једним захтевом обратио Министру одбране по питању предстојећег повећања плата здравству.
“Следећег месеца се очекује повећање плата здравству од 5,5%. Војно здравство нико не помиње у овом случају и колико видимо не планира. Војно здравство и војне здравствене установе свима служе за понос и представљање у најбољем светлу али нико не разматра то што су потпуно запостављени као здравствени радници по питању новчаних принадлежности. Плате у војном здравству су 25-30% ниже него у цивилству.
Како се претходних година отворило западно тржиште рада, много здравствених радника из земље нам је отишло. Не желимо да се то интензивира и у војном здравству јер је МО и ВС велика институција у којој је потребна најквалитетнија здравствена заштита. Слична ситуација се догодила и са КОВИД додатком. Иако су војне здравствене установе биле у систему КОВИД-а, иако су колеге у цивилству имале КОВИД додатак, војно здравство је и у том случају било занемарено.
Молимо Вас да Хитно одреагујете према Влади РС и иницирате минимум једнак проценат повећања и војним здравственим радницима, као што ће добити колеге у цивилству.”

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ