ПИТА ЛИ НЕКО ВОЈНИКА О ВОЈСЦИ?

You are currently viewing ПИТА ЛИ НЕКО ВОЈНИКА О ВОЈСЦИ?

Поводом још једног измењеног правилника у коме опет синдикат није позван да учествује обратили смо се Министру одбране једним дописом.

Најпре смо му изнели каква је тренутна ситуација и задовољство међу запосленима због оваквог правилника о платама. Указали смо како је овакав правилник деловао на већину припадника војске у тренутку кад годинама није повећана дневница, накнада за превоз, накнада за решавање стамбеног питања… Небројеном количином дописа смо у претходном периоду износили проблеме који муче запослене, тражили повећање плата за поједине јединице које су значајно запостављене, тражили корекцију повећања плата за јединице Министарства одбране попут ВОА, ЦМО…који су неправедно закинути за половину повећања.

Уколико Министарство одбране сумња у наше тврдње, предложили смо им да у целој војсци спроведу анонимну анкету са питањима:

– Да ли сте задовољни својом тренутном платом ?

– Да ли вам накнада за превоз покрива месечне трошкове превоза?

– Да ли вам накнада за решавање стамбеног питања покрива рату кредита?

– Да ли сте задовољни својим тренутним радним статусом?

– Да ли сте редовно напредовали у чину?

– Да ли због службених обавеза можете да користите по плану годишњи одмор?

– Ваш предлог за унапређење положаја запослених?

На крају дописа смо позвали Министра одбране на један хитан састанак, на коме ћемо размотрити тренутно стање и најзад решити нагомилане проблеме запослених , међу којима увек истичемо стални радни однос за професионалне војнике.

Очекујемо у току септембра месеца састанак и конкретна решења на наше досадашње захтеве.

Вас , поштовани колеге, позивамо да сачувамо заједнички јединство у војсци и да нас овакве ствари не уздрмају. Није крив припадник специјалних јединица што му је неко одједном три пута повећао плату. Немојмо дозволити да то међу нама прави раздор. Овакве тренутке и грешке послодавца стране агентуре и антисрпски медији оберучке користе како би нам пољуљали снагу и јединство, које поседује српска војска. Какве год нам плате биле, ми смо српски војници и ако затреба у сваком тренутку ћемо дати живот једни за друге и за нашу Србију.

Наш синдикат ће се потрудити да политичарима отвори очи по питању војске и да војници убудуће активније учествују у оваквим стварима.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук!

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ