ГРАДСКА СЛАВА ГРАДА СВЕТОГ ПРОКОПИЈА И ГВОЗДЕНОГ ПУКА, ГРАДА ПРОКУПЉА

You are currently viewing ГРАДСКА СЛАВА ГРАДА СВЕТОГ ПРОКОПИЈА И ГВОЗДЕНОГ ПУКА, ГРАДА ПРОКУПЉА

Претходна два дана одржане су најзначајније свечаности поводом градске славе града Прокупља.

Епископ Нишки, Владика Арсеније је са свештенством цркве светог Прокопија у Прокупљу одржао празничну литургију а затим и предводио црквено народну литију кроз град. Учешће у литијама поред свештенства узела је и Војска Србије, МУП, руководство града, културно уметничка друштва и на хиљаде грађана и гостију.

Међу гостима града су били представници побратимских градова, Епона из Француске, Кочевија из Словеније, са Косова и из Македоније. Пошто је руководство нашег синдиката посредовало претходних месеци у успостављању братске сарадње Града са делегацијом Македоније, Град Прокупље нам је указао велику част да у име Града будемо домаћини Македонској делегацији током ових свечаности.

Највеће признање града са именом свеца, плакета Свети Прокопије, ове године припала је нашем почасном члану, лекару, доктору и човеку захваљујући коме се за Прокупље и Топлички округ чуло широм земље и света. Плакету је доценту др Дарку Лакетићу уручио градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, човеку који је успео да издејствује да Прокупље добије једну од најважнијих инвестиција из области здравства у овом делу Европе, а то је изградња најмодернијег медицинског центра са преко 30.000 квадрата. Његовим залагањем Прокупље добија и Топличку академију у оквиру које се образује и смер из области здравства, Висока медицинска школа струковних студија.

У образложењу за доделу овог највишег признања Града Прокупља се каже да је др Дарко Лакетић, који је од 2014. народни посланик из Топлице у Народној скупштини Републике Србије, својим личним залагањем и успесима допринео развоју Прокупља и Топлице. Велики допринос широј друштвеној заједници на дужности председника Одбора за здравље и породицу у Народној скупштини Републике Србије и председника Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије, као и утицаја на животну средину, са посебним освртом на последице које је оставила употреба пројектила са осиромашеним уранијумом.

Овом приликом се захваљујемо Руководству Града Прокупља, Градоначелнику Милану Аранђеловићу, Председнику Скупштине града Дејану Лазићу, Директору Туристичке организације града Прокупља Симону Симоновићу и осталим сарадницима на поштовању и указаној части, како нашем синдикату тако и нашим пријатељима из Македоније. Оваква сарадња показује ниво професионализма, патриотизма и озбиљности којим руководство нашег синдиката води ову организацију. Оваквим пројектима јачамо добросуседске односе, поштовање и стварамо могућности за бољим економским и друштвеним развојем нашег друштва.

Војни синдикат Гвоздени пук, је организација својих чланова, који се увек поносно и уздигнуте главе могу похвалити што су део ове породице.

Јачајмо заједништво, добру комуникацију, међусобно поштовање, вреднујмо своју војску и државу и неће моћи нико да нас покори.

Само Слога Србина Спасава, држимо се тога у инат свим непријатељима који би радије да се на Балкану воде ратови него друже и поштују комшије.

КО СМЕ – ТАЈ МОЖЕ