ВОЈНИ СИНДИКАТ „ГВОЗДЕНИ ПУК“ НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕ САНКЦИЈЕ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ

You are currently viewing ВОЈНИ СИНДИКАТ „ГВОЗДЕНИ ПУК“ НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕ САНКЦИЈЕ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ

Сједињене Америчке Државе дуги низ година уназад чине огромну штету нашој држави. Почевши од санкција које су нам 1992.године увели посредством Савета безбедности УН а које су нам разориле привреду и економски нас срозале на дно. И након што су све земље укинуле санкције, САД су наставиле још више од годину дана да их спроводе. 1999.године су биле главни иницијатор за бомбардовње наше земље, чиме су нас поново уназадили и разорили. Створиле су накарадну творевину , ТЗВ државу „Косово“ чиме су нам окупирали део територије , на коме нам и дан данас наносе штету. Некадашње власти наше земље су додворавајући се САД испоручили многе генерале и државнике своје земље суду у Хагу, који су се борили за своју земљу и народ.

Поново те исте САД уводе нашим грађанима некакве санкције само зато што се боре за своју земљу и народ.

Најоштрије осуђујемо најновије увођење санкција нашем држављанину, директору БИА Александру Вулину од стране Сједињених Америчких Држава.

Овај срамни чин је још један у низу покушаја да се Србија ослаби. Још једном имамо прилику да видимо како пролази држава која се дрзнула да буде слободна, независна и војно неутрална али и њени званичници , који се боре искључиво за интересе своје земље.

Као репрезентативна организација запослених у Министарству одбране и Војсци Србије истичемо да смо одувек имали изузетно успешну сарадњу са садашњим директором БИА и да смо у њему препознали искрен патриотизам и имали прилику да се лично уверимо колико се са нама борио за права запослених у МО и ВС, касније за припаднике МУП-а а сада и за запослене у БИА.

Војска Србије, МУП и БИА чине безбедносне структуре Републике Србије и увек ће се држати заједно , уједињени у борби за очување безбедности и националних интереса наше земље. Као колеге ћемо им увек пружати подршку и сву потребну помоћ на овом тешком путу.

Наше оглашавање поводом срамних санкција директору БИА од стране САД нема никакве везе са политичким опредељењима , у питању је борба за Србију и српски народ, у питању је колегијалан и патриотски однос . Република Србија има истражне органе и судоове и свако , ко се огрешио о Закон , биће процесуиран у овој земљи. Доста нам је да нам Американци и којекакве њихове слуге кроје судбину, хапсе, испоручују, осуђују, отимају. Свако ко се слаже да нам САД санкционишу и осуђују грађане није патриота. Свака држава треба да суди својим грађанима ако су учинили нека кривична дела у тој земљи.