ИЗЛОЖБЕ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ ТОПЛИЦЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА ВЕТЕРАНА ПЈП

You are currently viewing ИЗЛОЖБЕ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ ТОПЛИЦЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА ВЕТЕРАНА ПЈП

У ПОНЕДЕЉАК 22.маја 2023. године у 13 сати отвориће се у Народном музеју Топлице у организацији Удружења Ветерана ПЈП (Посебна јединица полиције) две изложбе :

,, Слава палим херојима и Српски полицајац и војник у заштити отаџбине “

Дана 22.маја, пре 30 година, терористи под командом Хашима Тачија извели су напад на припаднике ПЈП у Глоговцу, Косово и Метохија и том приликом убили су два припадника јединице ПЈП Небојшу Ђорђевића Зују из Топличког округа и Јевтић Звонка са подручја К и М а пет полицајаца теже су ранили: Бојана Младеновића, Илић Зорана, Видосављевић Синишу, Миленковић Мирољуба и Пејчић Предрага.

Удружење Ветерана ПЈП обележиће ове године овај датум који је веома битан за јединицу ,ПУ Прокупље и читаву Топлицу, и овај догађај биће уврштен у редован календар активности Удружења. Удружење је 2021.године постхумно доделило признање Косовску златну ПЈП споменицу породици Небојше Ђорђевића.

На овај датум у Прокупљу желе да прикажу жртве које је поднела јединица, улогу јединице у заштити отаџбине и да својим саборцима теже рањенима 1993. године уручи признање Косовску Сребрну ПЈП Споменицу која им следује по статуту Удружења и по правилнику о додели одликовања.

На скупу обратиће се команданти јединице пуковник Радослав Митровић, генерали Обрад Стевановић и Милорад Ступар.

Дођите У ПОНЕДЕЉАК НА ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ да укажемо част Јунацима отаџбине !!!

Они су то заслужили !!!