СВЕ ЈЕ ИЗВЕСНИЈЕ РЕШЕЊЕ СТАТУСА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА

You are currently viewing СВЕ ЈЕ ИЗВЕСНИЈЕ РЕШЕЊЕ СТАТУСА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА

Након скоро пет година упорности нашег синдиката и притисака ка свим инстанцама, кренуо је из места захтев за радом на неодређено за професионалне војнике.

Претходних дана је, након састанка представника МО са нашим синдикатом , покренут читав низ процедура за решавање многобројних проблема, који муче запослене у МО и ВС. Један од најбитнијих захтева је рад на неодређено за професионалне војнике.

Након састанка, синдикат је конкретизовао тај захтев и проследио га секретаријату МО. МО је затражило мишљење од Генералштаба ВС и по незваничним информацијама, Генералштаб ВС је подржао наш захтев и сложио се да је потребно извршити измене Закона у ову сврху.

Ово је велики напредак у односу на ранију ситуацију, кад се није озбиљније разматрало ово питање. Сад, кад знамо да постоји подршка од стране Генералштаба ВС, наш синдикат ће у сарадњи са Министарством одбране покушати да убрза ову процедуру до коначног решења.

Ово су велике и компликоване ствари јер изискују измене Закона и око тога нас чека много посла и упорности али верујемо да је решење на видику.

Доказали смо вам и свакодневно доказујемо да заслужујемо вашу подршку. Придружите нам се јер заједно можемо све.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ