ОДРЖАН САСТАНАК СИНДИКАТА СА ВД.ПОМОЋНИКОМ МИНИСТРА ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ, ГОСПОДИНОМ СИНИШОМ РАДОВИЋЕМ

You are currently viewing ОДРЖАН САСТАНАК СИНДИКАТА СА ВД.ПОМОЋНИКОМ МИНИСТРА ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ, ГОСПОДИНОМ СИНИШОМ РАДОВИЋЕМ

Данас је одржан састанак са вд.помоћником Министра одбране за људске ресурсе, господином Синишом Радовићем. Поред представника сектора за људске ресурсе састанку су присуствовали и представници сектора за буџет и финансије и Секретаријата МО.
На састанку је било разговора о неколико тема, које су издвојене из опширног захтева, који смо доставили у претходном периоду.
Једна од тема је била везана за технички споразум са синдикатом у оквиру којег смо, поред осталих ствари тражили да нам од наредне године министарство финансира за одређени број чланова синдикалне игре.
Друга тема је била везана за стални радни однос за професионалне војнике. Инсистирали смо да се крене из места са тим питањем и да не остаје више све само у разговорима . Договорено је да сачинимо адекватан захтев и предлог и пошаљемо га секретаријату МО, шта ћемо већ сутра учинити. Секретаријат ће адекватан предлог изнети пред надлежне и уколико буде прихваћено, изнети га на јавну расправу. Наш синдикат ће на све начине подржати овај предлог, док не буде решен позитивно по професионалне војнике.
Трећа тема је била везана за новчане принадлежности запослених. Наш синдикат је поднео бројне захтеве на ову тему. Тражили смо дневницу за дежурство и теренску на 2500 динара, кзб дневницу на 4000 динара. Тражили смо да се за све са одличном оценом из физичке провере обезбеди адекватна новчана награда. Тражили смо да се укине партиципација за припаднике војске у војним здравственим установама, да се промени модел за путне трошкове и да буде реална накнада за исте, да се бод за УТС и накнада за решавање стамбеног питања хитно повећају…
Дат је налог да се одмах контактира Управа за војно здравство по питању партиципација. Дневнице и остале новчане принадлежности ће бити обухваћене наредних дана кроз опширан предлог измена правилника о платама, у оквиру чега је тражено и топли оброк и регрес да се као месечна накнада уведу. Биће потребно неко време да тај предлог прође законску процедуру и ступи на снагу.
Затражили смо да убудуће синдикат учествује у нацртима предлога прописа а не да буде само у јавној расправи. Сматрамо да ће тиме бити најкоректнији предлози и корисни за обе стране. Добили смо уверења да ће ово бити поштовано у наредном периоду.
Успут смо се дотакли многих тема, попут проблема цивилних лица, бенифиције, пензионисања, лечења, боловања и осталог.
Речено је такође да ће изаћи и предлог да се поново уведе субвенционисано кредитирање за решавање стамбеног питања.
Бројни су проблеми, које је наш синдикат достављао у претходном периоду Министарству а које морамо заједно прорадити и потражити решења.

МИ СМО УВЕК ТУ ЗА ВАС. БУДИТЕ И ВИ ЗА НАС И ЗА СЕБЕ. УЧЛАНИТЕ СЕ У НАШ СИНДИКАТ И ПОДРЖИТЕ НАС ТАКО ДА ШТО ПРЕ ДОЂЕМО ДО ЗАЈЕДНИЧКОГ ЦИЉА.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ