5. ГОДИШЊА СКУПШТИНА ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК

You are currently viewing 5. ГОДИШЊА СКУПШТИНА ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК

Данас је у Врњачкој Бањи одржана 5.годишња Скупштина војног синдиката Гвоздени пук .

Војни синдикат Гвоздени пук је постао веома озбиљна организација са тридесетак синдикалних група, уважаван и поштован у свим сферама живота у Србији.

Скупштина је започета минутом ћутања за децу побијену у Београду 3.маја.

Резимиран је рад синдиката у претходном периоду. Синдикални представници су изнели проблеме са којима се сусрећу запослени у њиховим групама. Представљен је и усвојен финансијски извештај за 2022.годину. Изгласане су промене у Статуту у појединим тачкама, са чиме ће чланове упознати синдикални представници.

Подељене су захвалнице и плакете синдиката најбројнијим синдикалним групама и синдикалним представницима.

На крају је донет закључак да су најзначајнији проблеми запослених стални радни однос за професионалне војнике, многе принадлежности цивилних лица на служби у војсци, новчане накнаде попут утс, дневница, накнаде за превоз и многе друге. Такође је донет једногласан закључак да је потребно размислити о промени правца деловања синдиката јер добра комуникација све више делује као једносмерна јер резултата врло мало има у њој. Наши напори да учинимо нешто корисно за запослене се обезвређују и бацају под тепих а то није сврха формирања синдиката.

Војни синдикат Гвоздени пук је увек био и остаће реалан заступник интереса запослених у МО и ВС.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ