САСТАНАК СИНДИКАТА СА ЧЛАНОВИМА У ЦЕНТРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ У КРУШЕВЦУ

You are currently viewing САСТАНАК СИНДИКАТА СА ЧЛАНОВИМА У ЦЕНТРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ У КРУШЕВЦУ

Данас је одржан састанак са члановима синдиката у Центру МО у Крушевцу.

Упознали смо чланове са досадашњим активностима и плановима за наредни период.

Чланови су нам изнели проблеме са којима се сусрећу и принадлежности за које сматрају да су обесправљени. Пошто су нам сви чланови у овој организационој целини, цивилна лица на служби у МО и ВС , сви проблеми су везани за наведену категорију запослених. Као цивилна лица у МО и ВС они немају бенефициран радни стаж, иако обављају исте послове као колеге у униформи. Они немају иста права по многим питањима у поређењу са колегама у униформи попут лечења у војним здравственим установама под истим условима, одбијања од плате за боловање, одласка у пензију, висина плате, регрутна обавеза и још многе друге ствари. Веома су разочарани и обезвређени последњим повећањем плата у коме су добили упола мање повећање од колега у Војсци Србије.

Наш синдикат ће у комуникацији са Министарством одбране покушати да нађе што боља решења за све проблеме који муче ове људе јер Центри Министарства одбране широм Србије су кључни елементи у организацији одбране наше земље и ове људе треба сачувати и адекватно наградити за залагања и допринос који дају безбедности наше земље.

Што се тиче повећања плата, сматрамо да се Министарство одбране не може поредити са осталим Министарствима јер су многе организационе целине Министарства одбране у истој или сличној ситуацији по питању обавеза као и Војска Србије и да их не треба одвајати по принадлежностима а нарочито при повећањима плате.

Војни синдикат Гвоздени пук је увек ту за своје чланове.

КО СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ