ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК!!!

You are currently viewing ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧЛАНОВЕ ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК!!!

Поштовани чланови војног синдиката Гвоздени пук, током ових пар година рада и синдикалне борбе смо се заједно борили са многим недаћама и препрекама и успешно их савладавали. Нажалост те препреке су биле са више страна. Поред синдикалне борбе за права запослених константно се бранимо од разних напада и опструкција других синдиката у војсци, који сматрају да једини имају право да се баве синдикализмом у војсци и да су само они у праву. Неки су претили члановима тужбама па их чланови напустили, неки су правили плагијате нашег синдиката, неки су ширили разна обавештења и обмане по групама а ми смо све бројнији и јачи. Све је мање наивних у војсци, људи виде да их Гвоздени пук на прави начин заступа. Формирањем нашег синдиката су се многи осетили угроженима јер до данашњег дана каскају за нама у идејама, у раду, у пројектима и у комуникацији и једино што им преостаје је да нас копирају и уче од нас. То нам не смета али би нам било драго да науче најбитнији елемент у војном синдикализму а то је поштовање других. Поштујте друге и бићете поштовани.
Поново су кренула упозорења и претње људима који су прешли код нас да ће их тужити и слично из тог разлога избацујемо ово обавештење. Имали смо ситуацију да поједини синдикати неће да спроведу поступак иступања до краја за чланове који им се исчлане и пређу код нас , тако што не дају примерак оверене иступнице члану а једини примерак не проследе РЦМО на реализацију.
Затражили смо и добили решење за тај проблем од Министарства одбране. Данас сваки припадник војске може слободном вољом бити члан синдиката и не сме га нико уцењивати. Наш синдикат ће заштитити сваког члана својим правним тимом а сада и правним тимовима Савеза самосталних синдиката Србије, чији смо део постали.
Позивамо све чланове нашег синдиката, који прелазе код нас да се јаве синдикалним представницима синдиката из ког излазе и да затраже примерак оверене иступнице од истих како би их скинули са списка и обавеза. Не брините, нико нема основа да вас тужи а синдикат који прети тужбама својим колегама је “прави” синдикат запослених. Нисмо формирали синдикат да би слабили друге већ да би радили оно што су они у најмањој мери, да би се борили за права запослених.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ