ГРАДОНАЧЕЛНИК И ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА ПРОКУПЉА ПОСТАЛИ ПОЧАСНИ ЧЛАНОВИ ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК

You are currently viewing ГРАДОНАЧЕЛНИК И ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА ПРОКУПЉА ПОСТАЛИ ПОЧАСНИ ЧЛАНОВИ ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК

Данас је у Градској управи Града Прокупља одржан састанак руководства нашег синдиката са градоначелником и председником Скупштине Града Прокупља.
Закључено је да је сарадња наше организације са Градом Прокупљем на највишем могућем нивоу. Војни синдикат Гвоздени пук се труди на све начине да испромовише како Војску Србије, чувени Гвоздени пук који је главно обележје Прокупља тако и сам Град и наравно нашу земљу.
У претходном периоду смо у Прокупље доводили делегације из неколико земаља, како синдикалне тако и државне. Често су нам у граду Гвозденог пука гости сарадници из целе Србије али и многи државни функционери.
У свим организацијама синдиката у Прокупљу руководство Града нам је срдачно пружало подршку на све начине а нарочито Градоначелник Града Прокупља Милан Аранђеловић и председник Скупштине Града Прокупља Дејан Лазић.
Данас је Управни одбор нашег синдиката због свих доприноса и промоције синдиката донео Одлуке да Градоначелнику Града Прокупља Милану Аранђеловићу и председнику Скупштине Града Прокупља Дејану Лазићу уручи почасне чланске картице у војном синдикату Гвоздени пук.
Наш синдикат је много више од синдикалне организације у неком предузећу. Ово је промотивна и едукативна организација која промовише војску, државу, спорт, васпитање и позитивне друштвене вредности. Својим деловањем и радом смо за четири године постали препознатљиви у многим сферама живота у земљи. Сва врата су нам отворена , како у институцијама МО и ВС тако и у другим министарствима и организацијама.
Ми смо као синдикат зацртали један позитиван пут од самог оснивања и убеђени смо да је то једини исправан пут . Као синдикат у безбедносним структурама, нарочито оним од којих зависи безбедност целе земље, морамо водити рачуна да својим деловањем не ослабимо ту безбедност. Ми нисмо фабрика и да обуставимо производњу из незадовољства и препустимо се штрајку. Већина нас је униформу обукла из љубави према војсци, својој земљи и свом народу. Војна професија није само посао али и наше породице живе од тога па морамо водити рачуна и о финансијској ситуацији.
У најтежим тренуцима за нашу земљу и проблеме у нашој јужној покрајини, колико год били оптерећени обавезама војници, наш синдикат је подржао и бодрио колеге и подржао ставове државе да се народ мора заштитити. Током тих активности сви наши синдикални представници су активно учествовали у задацима својих јединица.
Ово је синдикат који неће никада дозволити да нам неке организације и појединци омаловажавају војску и све у њој. Ми носимо униформу Војске Србије и поносимо се тиме.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук