САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

You are currently viewing САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Данас је од 13.00 часова одржан састанак са представницима министарства одбране у просторијама Сектора за људске ресурсе.

Састанком је руководио вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе генерал Синиша Радовић. Састанку су поред руководства нашег синдиката присуствовали представници секретаријата Министарства одбране, Генералштаба ВС, Сектора за људске ресурсе и Сектора за буџет и финансије. Тема је упознавање и представљање синдиката, функционисање, досадашња сарадња и модели сарадње послодавца и синдиката у наредном периоду.

Том приликом је договорен начин комуникације и отворенија сарадња како са министарством тако и са генералштабом. Већ наредних дана ћемо приступити решавању проблема које су нам чланови износили, попут нерешених постављења и слично.

Разговарали смо и о бројним захтевима синдиката у претходном периоду, на које није било конкретних решења. Договорили смо детаљно разматрање и тражење решења за исте већ наредних дана. Договорено је такође да убудуће наш синдикат активно учествује у израдама свих законских регулатива у сарадњи са Министарством.

Сматрамо да је састанак био веома конструктиван и да представља један озбиљан почетак социјалног дијалога између послодаваца и синдиката као представника запослених.

Колико ће бити озбиљних резултата, зависи пре свега од вас поштовани колеге. Придружите нам се, формирајте групе, учланите се у што већем броју, позовите своје колеге да то учине. Ово је синдикат који вас никада неће разочарати а који једини има способност да потпише колективни уговор и тиме реши многе проблеме за које су потребне године.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ