ДЕЛЕГАЦИЈА МАКЕДОНСКОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА У ПОСЕТИ ЦЕНТРАЛИ НАШЕГ СИНДИКАТА У ПРОКУПЉУ

You are currently viewing ДЕЛЕГАЦИЈА МАКЕДОНСКОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА У ПОСЕТИ ЦЕНТРАЛИ НАШЕГ СИНДИКАТА У ПРОКУПЉУ

Претходна два дана у посети нашем синдикату је била делегација Македонског Полицијског Синдиката у чијем саставу су поред председника синдиката др. Марјана Кицева, били и генерални секретар Зоран Кузманоски, потпредседница синдиката Сунчица Алексовска која је и шеф кабинета Директора Полиције Р.С.Македоније, помоћник генералног секретара Суза Трајковска која је уједно и помоћник Министра унутрашњих послова Р.С.Македоније, председник Одбора Струмица Октан Готај и председник Одбора Штип Горан Сандевски.

Захваљујемо се Граду Прокупљу, Градоначелнику града Прокупља Милану Аранђеловићу, председнику Скупштине града Прокупља Дејану Лазићу, Туристичкој организацији града Прокупља на челу са директором Симоном Симоновићем и његовим замеником Небојшом Миленковићем, Винарији “Топлички виногради” на челу са менаџером Марком Јакшићем, угоститељском објекту “Луна” и комплексу Пролом бање на гостопримству нашим гостима.

Наше госте смо упознали поред синдикалних активности и са градом Гвозденог пука и значајем који има Гвоздени пук за наш народ , војску и државу. Упознали смо их са лепотама топличког краја у чему је примарну улогу одиграла Туристичка организација града Прокупља. Гости су одушевљени гостопримством и срдачношћу људи у нашем крају. Понудили су да повежу неке од њихових градова са Прокупљем што може имати поред дружења и обострану привредну корист.

Са гостима смо разменили искуства и упознали се са некима од добрих страна у њиховим Законима. Они су изједначили Закон о Војсци и Закон о полицији. Пензионисање војника и полицајаца је веома лепо решено, са 30 година ефективног стажа у служби одлазе у пуну пензију а за просек им се рачуна 10 година у којима су имали највиша примања. Ово би био леп предлог и за нашу Владу.

Наше две организације негују добре односе два суседска народа и изузетно пријатељство на Балкану, где је под притисцима других увек било тешко. И убудуће ћемо наставити да негујемо пријатељство и сарадњу наша два народа и да будемо спона у свему што може бити лепо и корисно за обе стране.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ