ОДГОВОР ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ НА НАШ ЗАХТЕВ ДА СЕ ПОШТУЈЕ ПРАВО ЗАПОСЛЕНИХ НА СЛОБОДАН ДАН ЗА СЛАВУ

You are currently viewing ОДГОВОР ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ НА НАШ ЗАХТЕВ ДА СЕ ПОШТУЈЕ ПРАВО ЗАПОСЛЕНИХ НА СЛОБОДАН ДАН ЗА СЛАВУ

” Поштовани,

У складу са вашим дописом Кабинету министра одбране од 14.11 2022. године, ca захтевом да се запосленима Министарства одбране и Војске Србије омогући коришћење слободног дана за крсну славу, обавештавамо вас следеће:

Законом о државним и другим празницима у Републици Србији регулисано је право запослених да не раде на први дан крсне славе и другог верског празника који славе, те у складу са тим, послодавац професионалних припадника Војске Србије не одступа од законом предвиђених права по овим питањима.

Претпостављене старешине воде рачуна о правима запослених и спроводе законом прописане процедуре за одобравање наведеног права.”

Као што смо рекли, Србија је правна држава у којој се Закони морају поштовати а који су једнаки за све.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук је ту да се бори за ваша права и за поштовање Закона у вашој радној средини. Како би синдикат увек имао аргумената да стане у вашу заштиту, на вама је да и убудуће своје радне обавезе извршавате максимално коректно и у складу са прописима.

Наш синдикат делује у више од двадесет војних објеката и има сталну комуникацију са запосленима. Све што синдикат затражи од послодавца је зато јер се већ догодило или се догађа у појединим јединицама, никада не доносимо паушалне и непроверене закључке. Право и обавеза синдиката су да штити интерес запослених и потенцира на поштовању прописаних Законских одредби. Увек ће се наћи неко, ко ће то протумачити на неки свој начин, али ако воли своју војску и државу схватиће колико су сви наши захтеви добронамерни и усмерени подизању морала, угледа и добробити запослених.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ