You are currently viewing СВИМ ПРИПАДНИЦИМА РОДА ЈЕДИНИЦА ЗА ЕЛЕКТРОНСКА ДЕЈСТВА ЧЕСТИТАМО 11. НОВЕМБАР, ДАН РОДА

Род Јединица за ЕД је један од најелитнијих родова војске Србије. Припадници овог рода војске су увек били прва линија одбране наше земље. Нарочито су се исказали у сукобима са НАТО- ом када су правовременим и тачним информацијама спасили на хиљаде живота и многобројну технику. Како време одмиче електронско ратовање постаје основа вођења борби и овај род добија све већи значај. То је видљиво и претходних дана у нашој земљи када је правовременим деловањем заштићен наш простор од страних беспилотних летелица и дронова. Надамо се да то схватају и надлежни и да ће се потрудити адекватним принадлежностима да сачувају овај драгоцени кадар за нашу државу.

Прва радио-прислушна чета је формирана 11. новембра 1946. године. Датум 11. новембар уједно је прихваћен као Дан рода јединица за електронска дејства.