Централна државна комеморативна свечаност одавања почасти и полагања венаца поводом 106. година од искрцавања српске војске на острва Крф и Видо

You are currently viewing Централна државна комеморативна свечаност одавања почасти и полагања венаца поводом 106. година од искрцавања српске војске на острва Крф и Видо

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања | Belgrade | Facebook

Србија никада неће заборавити страдање, патњу и жртву српских јунака, ниједан гроб и ниједног војника који почива у Плавој гробници, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, која је на острву Видо предводила централну државну комеморативну свечаност одавања почасти и полагања венаца поводом 106. година од искрцавања српске војске на острва Крф и Видо.

Министарка Кисић је у оквиру церемоније положила венце у Маузолеју и на Морнаричком крсту на острву Видо, и у „Плаву гробницу“, на отвореном мору.

„Памтимо сваки километар који сте прешли, сваку муку коју сте измучили и бол који сте претрпели, памтимо и кажемо вечно хвала за све што сте учинили за нас и нашу слободу“, истакла је Кисић, која подсетила на помоћ братског грчког народа српској војсци током боравка на оству Крфу.