20. СИНДИКАЛНЕ ИГРЕ МАКЕДОНСКОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА

You are currently viewing 20. СИНДИКАЛНЕ ИГРЕ МАКЕДОНСКОГ ПОЛИЦИЈСКОГ СИНДИКАТА

У периоду од 9.до 11.септембра одржане су 20.синдикалне игре Македонског полицијског синдиката на Охриду. Поред великог броја страних делегација, овом јубилеју је присуствовала и делегација нашег синдиката.

Дана 10.септембра је Министар унутрашњих послова Северне Македоније званично отворио 20. јубиларне синдикалне игре . Приликом отварања игара присутнима се обратио и председник нашег синдиката, Љубиша Милошевић. Похвалио је целокупну организацију и труд руководства Македонског полицијског синдиката . Похвалио је Министра унутрашњих послова Северне Македоније на зрелости коју је исказао у комуникацији са синдикатом и поштовањем чланова синдиката, чији је представник послодавца. Председник Милошевић је рекао да се нада да ће ово бити пример осталим министрима у околним земљама, како треба поштовати своје запослене и добром сарадњом са синдикатима помоћи унапређење живота и стандарда.

Након завршетка отварања игара, председник синдиката Љубиша Милошевић је присуствовао свечаном ручку са Министром унутрашњих послова Северне Македоније. Овом приликом се упознао са ситуацијом и Законским регулативама везаним за безбедносне структуре у Северној Македонији. У претходном периоду је изменама Закона македонској војсци и полицији значајно унапређен стандард. Они стичу право на пензију са навршених 40 година стажа са бенефицијом, без обзира на године живота а просек пензије им се обрачунава на основу 10 најбоље плаћених година током радног века. За време дежурства нерадним данима и празником добијају значајне накнаде као и за време ангажовања на вежбама и другим сличним активностима. Надамо се да ћемо и ми са будућим министром успети да неке од ових ствари унапредимо на сличан начин.

Овакве активности су веома битне за искуство синдиката јер се размењују знања, искуства, мишљења из разних земаља и пружа могућност за бољим унапређењем положаја запослених у нашој земљи.

Ваш, војни синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ