ДОПИС МИНИСТРУ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

You are currently viewing ДОПИС МИНИСТРУ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Данас је руководство нашег синдиката послало допис министру одбране РС којим му је представило неколико веома битних проблема, који муче запослене у војсци и затражило му решавање истих.
Први проблем је вредност бода по коме се врши обрачун накнаде дела трошкова за закуп стана и накнаде трошкова у вези са решавањем стамбеног питања. Тај бод није увећан од 2008. године кад је евро износио око 80 динара. Затражили смо хитно увећање бода.
Други проблем је висина дневница, које не само што нису увећаване већ су нам пре пар година и смањене. Затражили смо да у што краћем року буду повећане све врсте дневница. Представили смо, везано за КЗБ дневнице и неусклађеност уредби и одлука са Законима због чега запослени у војсци не добијају накнаде за ноћни, празнични и прековремени рад и затражили хитно решавање истих.
Трећи проблем је везан за командне дужности, које нису адекватно плаћене и затражили смо враћање командирског додатка.
Четврти проблем су путни трошкови који одавно нису адекватно надокнађени. Затражили смо измену правилника и реалну накнаду за исте. Не видимо смисао да накнада путних трошкова буде везана за накнаду за одвојени живот и сматрамо да то мора хитно да се исправи.
Пети проблем, по питању финансијских принадлежности, смо представили рад у командама батаљона и дивизиона без адекватне накнаде. Тражили смо да се у овом рангу команди уведе трупни или неки сличан додатак како би тамо одлазио квалитетан кадар, а не по казни.