You are currently viewing ЗАШТИТНИК ПРАВА ГРАЂАНА ПОТВРДИО ПРОТИВЗАКОНИТОСТ НАРЕЂЕЊА У ВОЈСЦИ О ОБАВЕЗНОЈ ИМУНИЗАЦИЈИ

Иако МО тврди у својим дописима да не постоје наређења о присилној имунизацији у Војсци Србије, запослени у војсци их свакодневно добијају а има их на увид и синдикат. Свакодневно се спроводи злоупотреба службеног положаја од стране појединих претпостављених на свим нивоима у војсци подстакнута подршком од појединаца који су издавали писана наређења о вакцинацији у претходном периоду.Запослени се дискриминишу на сваком кораку, невакцинисани се ангажују само у случају нужде и та смањена ангажованост ће им утицати на службене оцене, не дозвољава им се напредовање, школовање и усавршавање, прети се непродужавањем уговора… Невероватно је колико у овом тренутку међу појединцима, који спроводе овај вид тортуре, недостаје части српског војника и храбрости да стану у заштиту својих потчињених. Појединци су своје лично мишљење и нечије препоруке ставили изнад Устава и Закона Републике Србије. Такво понашање нам урушава морал у војсци и поштовање према претпостављенима који спроводе ове нечасне радње. Као војници смо дужни да поштујемо Устав РС јер гажењем њега не поштујемо ни своју земљу. Сматрамо да овакви противзаконити поступци, које потврђују правници и Заштитник грађана морају бити кажњени.Наш синдикат ће у сваком тренутку стати у заштиту својих чланова и још једном затражити од Министра одбране РС да испуни своју примарну , законску обавезу, цивилну контролу Војске Србије , нарочито у овом тренутку кад се закони увелико крше.Ваш, војни синдикат Гвоздени пукКО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ