ПРИЈАВЕ ЗА ПОКУШАЈ ПРИСИЛНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ

You are currently viewing ПРИЈАВЕ ЗА ПОКУШАЈ ПРИСИЛНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ

Данас је наш синдикат поднео пријаве Министру одбране РС и Начелнику генералштаба ВС против појединих команданата у ВС , који у последњих неколико дана врше противзаконит притисак на своје припаднике и покушавају присилно да спроведу вакцинацију.

Запослени у ВС су зрели и одговорни људи и нико им не сме ускратити право да сами одлучују о свом здрављу јер ми смо део цивилизованог света и овакви поступци су недопустиви. Морал припадника војске је последњих година подигнут на један висок ниво и овакви поступци га само могу нарушити. Притисак, који су појединци извршили над запосленима, је узроковао контраефекат и многи, који су планирали да се вакцинишу, сада одустају.

Ми, као синдикат запослених у МО и ВС, никада нисмо запослене одвраћали од вакцинације . Наш посао је да заштитимо права запослених и спречимо противзаконите радње над њима. Убудуће ћемо увести нову праксу. Са нашим правним тимом ћемо подносити тужбе и пријаве против појединаца који грубо крше прописе и у име наших чланова тражити накнаду штете за сваку врсту насталих последица. На тај начин ћемо спречити скривање иза функција и адекватно заштити права запослених.

Војска Србије је државна институција са највећим угледом у нашем народу и нећемо дозволити да нам то нико наруши.

Ваш, војни Синдикат Гвоздени пук

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ