ЗАТРАЖИЛИ СМО ОД МИНИСТРА ОДБРАНЕ РС ДА СТАНЕ У ЗАШТИТУ ВОЈНОГ ЗДРАВСТВА

You are currently viewing ЗАТРАЖИЛИ СМО ОД МИНИСТРА ОДБРАНЕ РС ДА СТАНЕ У ЗАШТИТУ ВОЈНОГ ЗДРАВСТВА
Данас смо се поново обратили Министру одбране дописом по питању проблема у војном здравству а нарочито по питању плата .
Представили смо у претходном периоду колика се разлика створила у платама између здравствених радника. Тренутно је разлика око 10000 динара, наиме медицинска сестра у цивилном здравству има плату већу од 50000 динара док на истим радним местима у војсци има око 40000 динара. Министарство одбране је прошлим повећањем уважило наш захтев и затражило од Владе РС повећање плата и за војно здравство.
Као синдикат , који се залаже искључиво за решавање проблема запослених у МО и ВС, сматрамо да је дошло крајње време да се и овај проблем реши на адекватан начин. Не сме се догодити више да се цивилном здравству повећа плата а да то не буде решено и за војно здравствено особље. Такође сматрамо да је крајњи рок да се макар изједначе плате у војном и цивилном здравству , у супротном се бојимо да ће последице бити катастрофалне.
Као синдикат смо увек били реални и искрени. До сада смо бодрили те људе и давали им наду да ћемо преговорима успети да решимо ту разлику, незадовољство је све веће и веће, мислимо да је већ достигло максимум и да ће се то вероватно лоше одразити и на рад и на одлив кадра у војном здравству у наредном периоду.
Замолили смо Министра одбране да стане у заштиту војног здравственог особља и да што пре Влади РС и Председнику РС презентује проблем који је све већи. Затражили смо да макар са 01.јануаром изједначе зараде доктора и медицинских сестара у војном и цивилном здравству и не дозволе више да се оваква разлика понови.
Најављена је једнократна новчана помоћ за здравствено особље у износу од 10000 динара. Замолили смо Министра одбране да у овом случају не буду прескочени и запослени у војном здравству.
Војно здравство и њихове установе су понос Републике Србије и због тога се не сме више игнорисати овај проблем. Сачувајмо војно здравство на нивоу који заслужује.
Синдикат својих чланова, Гвоздени пук
КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ