СВЕСТ О СИНДИКАЛИЗМУ СЕ ПОПРАВЉА И У ВОЈСЦИ

You are currently viewing СВЕСТ О СИНДИКАЛИЗМУ СЕ ПОПРАВЉА И У ВОЈСЦИ
Претходних година су поједини синдикати одвукли причу синдиката далеко од примарне, запоставили су интересе својих чланова и ставили личне интересе руководства у први план. То је резултирало великим одливом чланства у тим синдикатима и развијањем неповерења запослених према синдикатима.
Из разлога што нам је био потребан један војни, искрен синдикат, који ће заступати искључиво наше интересе, формиран је војни СИНДИКАТ ГВОЗДЕНИ ПУК.
За две године рада, колико постоји овај синдикат, показали смо да смемо и умемо да се боримо за све категорије запослених у војсци и да умемо да заштитимо интересе наших чланова. Повратили смо веру запосленима у прави синдикат што доказује и наше деловање у двадесетак градова тренутно. То најбоље показује ситуација од пре пар дана у Крушевцу, где се у једном војном објекту скупило двадесеторо запослених, иступили су из других синдиката, формирали групу нашег синдиката и тиме нам поклонили поверење са више од хиљаду других припадника војске. То поверење ће им бити вишеструко узвраћено од стране овог синдиката.
Ово је једини начин да се заједничким снагама боримо за заједничке интересе, учланите се у наш синдикат и помозите нам да дођемо за годину или две до колективног уговора са послодавцем.
Формирањем синдиката смо покренули причу техничког споразума за синдикат и обезбедили га. Активно учествујемо у изради многих правилника а сада и Закона о ВС. Да ни један синдикат то није могао да нам обезбеди, видели сте и сами. Ми можемо обезбедити Посебан колективни уговор са послодавцем, у најбољем интересу за све запослене. Дајте нам прилику да вам то и докажемо, други су имали своје прилике, нису их искористили.
Учланите се код нас, формирајте групе, дајте нам бројношћу легитимитет и утичите на своју судбину и судбину својих породица. Не дозвољавајте више да манипулише неко вама, да вас обмањује, у овом синдикату је све транспарентно за сваког члана.
КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ