ПОВЕЉА О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК И СИНДИКАТА ОФИЦИРА ВАЗДУШНО-ДЕСАНТНИХ ЈЕДИНИЦА РУСИЈЕ И ВЕТЕРАНА РАТНИХ ДЕЈСТАВА

You are currently viewing ПОВЕЉА О САРАДЊИ  ИЗМЕЂУ  ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК И СИНДИКАТА ОФИЦИРА ВАЗДУШНО-ДЕСАНТНИХ ЈЕДИНИЦА РУСИЈЕ И ВЕТЕРАНА РАТНИХ ДЕЈСТАВА
Данас су председници ВОЈНОГ СИНДИКАТА ГВОЗДЕНИ ПУК И СИНДИКАТА ОФИЦИРА ВАЗДУШНО-ДЕСАНТНИХ ЈЕДИНИЦА РУСИЈЕ И ВЕТЕРАНА РАТНИХ ДЕЈСТАВА, Љубиша Милошевић и Евгениј Чуносов потписали повељу о сарадњи . Повељом су договорили међусобну сарадњу на пољима промоције, како синдиката , тако и добрих, братских, српско-руских односа , на пољима едукације младих о нашим земљама, историји, вери и свему осталом што нас повезује кроз историју као и о сарадњи на многим будућим пројектима у којима планирају да укључе и школе и локалне самоуправе.
Љубиша је данас у сарадњи са руководством Свесрпског савеза ветерана „Бојево братство“, пријатеље из Русије водио у школе у Блацу и Прокупљу, чија су деца пре неколико месеци радила ликовне радове на тему „Како видим Русију“. Евгениј Чуносов је деци одржао кратка предавања о Русији и српско-руском пријатељству и поделио им у име свог удружења одређене поклоне.
Обишли су и споменик јунацима „Гвозденог пука“ у Прокупљу, у чију славу смо и назвали наш синдикат. Пријатељи из Русије су упознати са детаљима око чувеног „Гвозденог пука“ и добрим делом историје наше земље. Представљен им је рад нашег синдиката од самог оснивања до данас, што су они, као војници подржали уз обећања да ће нам пружити сву потребну помоћ у даљем раду, као и ми њима.
Трудићемо се да се и убудуће повезујемо у сарадњи са свим организацијама које су нам сличне у свету и да на прави начин промовишемо нашу војску, историју, културу и обичаје и да се на прави начин, кроз добре односе са свима боримо за бољи статус запослених у МО и ВС.
Ваш, једини прави, ВОЈНИ СИНДИКАТ ГВОЗДЕНИ ПУК!