You are currently viewing ПРЕДСЕДНИК ВОЈНОГ СИНДИКАТА „ГВОЗДЕНИ ПУК“ АПЕЛУЈЕ НА ПОЛИТИЧАРЕ – У ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ НЕ СМЕТЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАТИ ВОЈСКУ СРБИЈЕ

Председник војног синдиката „Гвоздени пук“, Љубиша Милошевић, је у име свог синдиката одреаговао данас поводом тврдњи појединих политичара, како Војска Србије није адекватно опремљена и да се у јавности износе неистине.
Војни синдикат „Гвоздени пук“ је при самом оснивању јасно зацртао да се неће бавити политиком и да нас не интересује ко је на власти а ко у опозицији. За такве ствари постоје ИЗБОРИ и на њима народ бира власт. Кога народ изабере ми ћемо као и до сада прихватити и разумно наставити преговоре и сарадњу у циљу бољег радног, животног и материјалног статуса запослених у МО и ВС.
Као такав синдикат, не можемо остати имуни на злоупотребе Војске Србије у предизборној кампањи и изношење неистина о нашој институцији и опремању. Сматрамо да Војска Србије мора остати ван политичких играрија и да нема потребе да нас заступају било какве политичке групације и политичари.
Војска Србије у данашње време има синдикате, попут Војног синдиката „ Гвоздени пук“ који се свим законским средствима бори за бољи живот запослених у МО и ВС и зато молимо политичаре да нас не спомињу у својој кампањи, нарочито у негативном контексту и тиме нарушавају углед ове часне институције.
Министарство Одбране Републике Србије је у претходних две године, колико постоји наш синдикат, изашло у сусрет многим нашим захтевима и значајно унапредило положај запослених у МО и ВС, како по питању новчаних принадлежности тако и по питању опремања.
Ми као синдикат смо увек критички настројени али се трудимо да будемо и реални и да сагледамо чињенице. Зато смо за време ванредног стања тражили повећање плата само за војно здравство јер су , у односу на цивилно, заиста били запостављени. За остале припаднике очекујемо у току године још неко значајно повећање плата са нелинеарним обрачуном, како смо и тражили претходних неколико пута.
Српски војник данас заиста има минимум два пара униформи и неколико пари обуће, зависно од намене јединица, чизама и борбених патика. Кад сагледамо стање до пре неколико година, кад су многи ишли у поцепаним чизмама и отрцаним униформама, морали сами да купују обућу и делове комплета данас то није случај.
Зато још једном апелујемо на политичаре да се држе своје игре и да Војску Србије не увлаче у њу и не износе неистине у јавности о нама, њихово заступање нам не треба.

Синдикат својих чланова – Војни синдикат „Гвоздени пук“