ЗАХТЕВ СИНДИКАТА МИНИСТРУ ОДБРАНЕ ЗА ПРЕДУЗИМАЊЕ ХИТНИХ МЕРА И ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ ЗАШТИТНИХ СРЕДСТАВА ЗА СВЕ ПРИПАДНИКЕ МО и ВС

You are currently viewing ЗАХТЕВ СИНДИКАТА МИНИСТРУ ОДБРАНЕ ЗА ПРЕДУЗИМАЊЕ ХИТНИХ МЕРА И ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ ЗАШТИТНИХ СРЕДСТАВА ЗА СВЕ ПРИПАДНИКЕ МО и ВС

Војни синдикат „Гвоздени пук“ се обратио данас Хитним Захтевом Министру одбране РС.
Захтевом је тражено да се ХИТНО обезбеди довољна количина заштитних средстава, маски , рукавица и средстава за дезинфекцију за све припаднике МО и ВС који се ових дана налазе на својим радним местима. Да се уз обезбеђивање истих нареди брза подела и обавеза ношења истих током целог радног времена у свим условима.
Синдикат је затражио да се обуставе све редовне обуке , жути периоди обуке и све остало што неће омести рад и функционисање МО и ВС. У нашој војсци немамо превише младих и необучених људи. Претежно су то припадници са дужим радним стажом и са великим радним искуством тако да нам у оваквој ситуацији обуке и гомилање људи у касарнама нису потребни, мишљење је нашег синдиката. У многим јединицама и даље велики број људи борави у касарнама ради обуке, одржавања круга и осталих активности које тренутно нису виталне и које се могу одложити на пар недеља док се мало ова ситуација са вирусом КОВИД-19 не смири. Генерално у већини јединица су неопходни само дежурни органи, чуварске службе, страже и по неко лице из командне структуре , како би све несметано функционисало. Припадници МО и ВС су војници 24 сата, било код куће или на послу, увек су спремни за извршење задатака за своју земљу. Синдикат је такође затражио да сво људство, које тренутно није неопходно у касарнама, буде послато на плаћено одсуство до позива претпостављених. Ово је крајња прилика да сачувамо наше припаднике од беспотребног излагања вирусу и очувамо највиши ниво спремности.
Замолили смо Министра одбране РС да озбиљно размотри наш захтев и хитно одреагује док још није касно. Макар у тој популацији се може прорачунато смањити број изложених и заражених јер су то одговорни људи који поштују своју државу и њене наредбе.

Ваш војни синдикат „ Гвоздени пук“

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ

ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!🇷🇸
ЖИВЕЛА ВОЈСКА СРБИЈЕ!!!🇷🇸