КИЋЕЊЕ ТУЂИМ ПЕРЈЕМ

You are currently viewing КИЋЕЊЕ ТУЂИМ ПЕРЈЕМ

Кићење туђим перјем је постало свакодневница у нашем друштву па и у синдикалној борби.
Синдикати се боре за веће чланство, неки својим радом, неки манипулацијама, неки уценама…на запосленима је да сами утврде ко је искрен и ко заиста ради у њихову корист.
Многи се питају, зашто не постоји само један синдикат у систему , ако се сви боре за исти циљ. Претходних 8 година, колико постоје синдикати у Војсци Србије сте могли јасно да видите ко се за шта бори.
Наш синдикат је основан пре годину и по дана и сами можете видети у том периоду колико је ствари у МО и ВС кренуло на боље. Уколико многи сумњају у наш рад, нек упореде претходних 7 година синдикализма у ВС и видеће разлику.
Последње полемике су кренуле око повећања плата здравственим радницима у ВС. Наш синдикат је 12.марта, одмах након сазнања да ће цивилном здравству бити повећање од 10% , послао мејл Министру одбране а затим и званичан захтев истог дана поподне да то буде ХИТНО решено и за војно здравство. Ове информације можете проверити на фејсбук страницама синдиката, јер на Фејсбуку не можете лажирати датум и време. У објавама ћете видети и ко је шта тражио.
Ово смо изнели јер сматрамо губљењем времена да се са другима препуцавамо, ко је шта постигао, погледајте сами и утврдите чија је која заслуга. А ви као припадници МО и ВС требало би да имате моралну обавезу да нас својим чланством подржите у оваквом раду. Никога не вређамо, никога не омаловажавамо, не бавимо се политиком, немамо лични интерес, радимо савесно уз аргументе и у складу са законом.
Волимо своју Војску, свој народ и Србију и никада нећемо обрукати нешто од тога нити изнети у јавност информације које ће нам обрукати униформу. Сваки проблем решавамо са послодавцем у нашој кући а резултате видите и сами у последњих годину дана.

Ваш војни синдикат ” Гвоздени пук”

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ