МАЈКЕ ДЕЦЕ МЛАЂЕ ОД 12 ГОДИНА И САМОХРАНЕ МАЈКЕ ОСТАЈУ КОД КУЋЕ

You are currently viewing МАЈКЕ ДЕЦЕ МЛАЂЕ ОД 12 ГОДИНА И САМОХРАНЕ МАЈКЕ ОСТАЈУ КОД КУЋЕ

НА ЈУЧЕРАШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ЈЕ РЕКАО ДА ЋЕ МАЈКЕ ДЕЦЕ МЛАЂЕ ОД 12 ГОДИНА И САМОХРАНЕ МАЈКЕ МОЋИ ДА ОСТАНУ КОД КУЋЕ УЗ СВОЈУ ДЕЦУ И ДА ПРИМАЈУ ПЛАТУ.
ПОСЛОДАВЦИ ОВО РЕШАВАЈУ НА ТАЈ НАЧИН ШТО ИХ ВОДЕ КАО ДА СУ У КАРАНТИНУ А НЕ НА БОЛОВАЊУ ИЛИ СЛОБОДНИМ ДАНИМА. КАРАНТИН СЕ У ТОКУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ВОДИ КАО ПЛАЋЕНО ОДСУСТВО.
ПРЕДЛАЖЕМО СВИМ МАЈКАМА ДЕЦЕ МЛАЂЕ ОД 12 ГОДИНА , КОЈЕ НЕМАЈУ МОГУЋНОСТ ДА ИМ НЕКО ДРУГИ ЧУВА ДЕЦУ, ДА НАПИШУ ПОСЛОДАВЦУ ЗАХТЕВ ДА ИХ ОД СУТРА ОСЛОБОДИ РАДНИХ ОБАВЕЗА И ВОДИ КАО ДА СУ У КАРАНТИНУ, КАКО БИ МОГЛЕ ДА ЧУВАЈУ СВОЈУ ДЕЦУ.
НЕКА СЕ У ЗАХТЕВУ ПОЗОВУ НА РЕЧИ ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ КОЈИ ЈЕ ЈУЧЕ ДОНЕО ТАКВУ ОДЛУКУ. ТАКОЂЕ МОЛИМО ОНЕ КОЈЕ СУ У СИТУАЦИЈИ ДА ИМАЈУ ПОМОЋ У ЧУВАЊУ ДЕЦЕ ДА НЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ ОВО И ДА СЕ ВОДЕ САВЕШЋУ И НАСТАВЕ СА СВОЈИМ ПОСЛОМ.
НАШ СИНДИКАТ ЋЕ СТАТИ У ЗАШТИТУ СВОЈИХ ЧЛАНОВА И ПРОТИВ СВАКОГ ПРЕДСТАВНИКА ПОСЛОДАВЦА , КОЈИ НЕ ИСПОШТУЈЕ НАРЕДБУ ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ , У ОВАКВОЈ СИТУАЦИЈИ ПОКРЕНУТИ ПОСТУПАК.

СИНДИКАТ СВОЈИХ ЧЛАНОВА – ВОЈНИ СИНДИКАТ “ГВОЗДЕНИ ПУК”

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ

ЖИВЕЛА СРБИЈА! 🇷🇸