ПЛАТЕ У ВОЈНОМ ЗДРАВСТВУ

You are currently viewing ПЛАТЕ У ВОЈНОМ ЗДРАВСТВУ

Војни синдикат ” Гвоздени пук” је данас послао Министру одбране РС ХИТАН допис по питању повећања плата у војном здравству.
У претходном периоду смо више пута захтевали да се разни проблеми по војно здравство решавају, од чега је најтежи проблем са платама.
Након данашње изјаве Председника РС, да ће здравственом особљу бити повећане плате од 1.априла за 10% , међу запосленима у војном здравству се створила велика огорченост јер то као по обичају за њих не важи.
Дошли смо у ситуацију да у војном здравству, које је понос Државе и Војске, медицинска сестра има плату само 38000 динара док њихове колеге у цивилству имају преко 50000динара. Тренутна разлика је већа од 12000 динара а са предстојећим повећањем ће бити и преко 20000 динара. Иста је ситуација и са докторима.
Дописом смо затражили од Министра одбране да стане у заштиту војног здравственог особља. Тражили смо да представи проблем Влади РС и Председнику РС и да се плате у војном и цивилном здравству за почетак макар изједначе. Тражили смо да се хитно предузму мере и најкасније до 1.априла реши макар ова разлика.

Синдикат који представља своје чланове – Гвоздени пук