СИНДИКАТ ТРАЖИ ВЕЋА ПРИМАЊА ЗА ВОЈНО ЗДРАВСТВО

You are currently viewing СИНДИКАТ ТРАЖИ ВЕЋА ПРИМАЊА ЗА ВОЈНО ЗДРАВСТВО

Синдикат Гвоздени Пук је данас послао допис Министру одбране РС са захтевом да се што пре предузму адекватне мере да се очува војно здравство.
Са предстојећим повећањем плата медицинске сестре на ВМА, у војним болницама у Нишу и Новом Саду и осталим трупним болницама ће бити готово десет хиљаде динара мања, иста ситуација је и са докторима. Узевши у обзир да запослени у војним здравственим установама не примају трупни додатак , њихове плате су иначе ниже и у односу на већину осталих запослених у војсци.
Војно здравство је одувек било чувено у земљи и иностранству и ако прилике остану какве јесу доћи ће до великог одлива кадра и до пада квалитета здравствених услуга у овим установама.
Наш синдикат је дао предлог Министру да се заузме за овај проблем како би га решили што пре, док још увек штета није превелика. Као предлог за решавање истог смо предложили да повећање плата буде додатно увећано за запослене у војним здравственим установама или да се запосленима у војним здравственим установама уведе додатак на плату у минималном износу од десет хиљаде динара како би макар били у равноправном положају са колегама у цивилству. Медицинских сестара има око 1500 и око 700 доктора, сматрамо да то није превелики издатак за државу да сачува ову категорију запослених.
Наш синдикат је препознао и претходних дана похвалио залагање Владе РС и Министарства одбране на побољшању материјалног положаја запослених али сматрамо да Влада РС мора да има додатног разумевања за поједине категорије у Војсци Србије а на шта смо им ми указивали у претходном периоду.

Синдикат својих чланова – Синдикат Гвоздени Пук

Ко – сме – тај – може