ПОЗИВ НА СОЛИДАРНОСТ СВИМ СИНДИКАТИМА У ВОЈСЦИ

You are currently viewing ПОЗИВ НА СОЛИДАРНОСТ СВИМ СИНДИКАТИМА У ВОЈСЦИ

Синдикат Гвоздени Пук је позвао све синдикате , који делују на нивоу МО и ВС, да се солидаришу и удруже у захтеву за нелинеарно повећање плата.
Наиме претходних година се константно повећавала разлика у висини плате између виших официра и ниже рангираних припадника МО и ВС. Повећање плате од десет процената професионалном војнику доноси мање од 4000 динара а неком вишем официру и преко 12000 динара, на тај начин је разлика све већа. Наш синдикат је пре нове године тражио да се ова неправда исправи и да макар једнака новчана сума свим припадницима као повећање плате. Министарство финансија није схватило озбиљност ситуације и одрадили су само повећање коефицијента уместо да нелинеарно одраде за све припаднике, са највећим повећањем најнижим категоријама.
Послали смо јуче мејлом захтев свим синдикатима у војсци да одреагују на исти начин и заједничким снагама учинимо нешто корисно за све запослене у МО и ВС. Мислимо да ће бити адекватно схваћена озбиљност ситуације када се огласе сви синдикати и искаже незадовољство.
Надамо се да нам виши официри неће много замерити и да ће се солидарисати са својим потчињенима јер и они имају породице које морају прехранити.

СИНДИКАТ ГВОЗДЕНИ ПУК
СИНДИКАТ СВОЈИХ ЧЛАНОВА

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ