ПОТПИСАН ТЕХНИЧКИ СПОРАЗУМ СА МИНИСТАРСТВОМ ОДБРАНЕ

You are currently viewing ПОТПИСАН ТЕХНИЧКИ СПОРАЗУМ СА МИНИСТАРСТВОМ ОДБРАНЕ

Данас је Министар одбране Р.Србије са председником нашег синдиката потписао технички споразум којим  је решено несметано функционисање нашег синдиката у оквиру МО и ВС, плаћеено одсуство за руководство синдиката и за чланове приликом организовања синдикалних игара, наплата чланарине и друго…

            Овом приликом је изражена обострана жеља да се настави здрава сарадња по питању побољшања радно-материјалног положаја запослених у МО и ВС уз обострано уважавање и поштовање.

            Министар одбране је истакао да  ће крајем године бити повећање плата за запослене у МО и ВС и показао интересовање да то повећање за разлику од ранијих не буде линеарно већ приближно једнака новчана сума како би све категорије осетиле једнако бољитак. На састанку су изнете још неке појединости које планира МО да спроведе у наредном периоду, неке по захтевима нашег синдиката а неке и њиховом иницијативом. Планира се у наредном периоду да знатно већи број професионалних војника буде преведен у подофицире и у статус на неодређено. У току је набавка одређене количине ципела за припаднике МО и ВС. Чланови породица запослених у МО и ВС ће имати предност при запошљавању у МО и ВС . У наредном периоду ће се значајно порадити на унапређењу здравственог осигурања запослених. Запослени у МО и ВС ће у наредних неколико месеци по први пут бити осигурани највишим премијама у земљи. Добили смо обећање од Министра да ће помоћи да се реши статус професионалних војника и омогући одлазак у пензију као и колегама официрима и подофицирима.

            Наш синдикат ће наставити активно да учествује у дијалогу са послодавцем како би се константно радило на побољшању радног и материјалног положаја запослених у МО и ВС. Показали смо вам да смо озбиљан синдикат који уме да се бори за ваша права на адекватан начин и за врло кратко време смо покренули многе процесе који су годинама били у запећку. Уколико сматрате да часно и за војнике на примеран начин заступамо ваше интересе, јавите се, постаните наш члан или покрените групу у срединама где је тренутно немамо. Само јак синдикат који ради искључиво у корист својих чланова може допринети бољем положају радника.

Синдикат својих чланова – „Гвоздени пук“

КО – СМЕ – ТАЈ – МОЖЕ